Hoogste punt bereikt

De bouw van het nieuwe woon- en winkelhart van Valkenburg aan de Geul is in volle gang. Het hoogste punt is inmiddels bereikt. Deze bijzondere mijlpaal werd op vrijdag 30 oktober 2015 gevierd op de bouwplaats.

Toespraak burgemeester Eurlings

Stakeholders, winkeliers en toekomstige bewoners verzamelden zich vrijdagmiddag om 15.00 uur in de toekomstige Albert Heijn. Rick van Heumen, algemeen directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling van Hurks, heette iedereen welkom en vertelde wat meer over de totstandkoming van Aan de Kei. Martin Eurlings nam het woord van hem over. De burgemeester van Valkenburg aan de Geul vroeg een applaus voor de mensen die aan het project werken. Hij is er trots op dat de winkelleegstand zo laag is in zijn gemeente. Met de komst van Aan de Kei begint voor hem de toekomst van winkelstad Valkenburg.

Film bouwwerkzaamheden

Vervolgens drukten afgevaardigden van de gemeente Valkenburg aan de Geul, Hurks en Pecu/Ruijters samen met een winkelier en toekomstige bewoner op een knop. Daarmee startten zij een filmpje voor de genodigden: een time-lapse van Aan de Kei. Het maandenlange bouwproces kwam in razendsnel tempo voorbij. Van lege bouwplaats tot het bereiken van het hoogste punt.

Wandeling over de bouwplaats

Na het zien van het filmpje kregen de genodigden de kans om Aan de Kei in het echt te bekijken. Onder leiding van de uitvoerder maakten ze een korte wandeling over de bouwplaats. Er was zelfs de mogelijkheid om enkele appartementen en winkels van binnen te bekijken. Een mooie ervaring voor de kopers en winkeliers, die zo toch al een goed beeld kregen van hun toekomstige woon- en werkomgeving. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

# # # # # # # # # # # #
naar nieuwsoverzicht